Ηχογραφημένα χειροκροτήματα βάζουν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες εξαιτίας της αδιαφορίας των επιβατών

Ηχογραφημένα χειροκροτήματα θα παίζουν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες καθώς όλο και λιγότεροι Έλληνες επιβάτες χειροκροτούν στις προσγειώσεις των αεροσκαφών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Ελληνική Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε καθώς τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί ανησυχητική μείωση χειροκροτημάτων όταν το αεροσκάφος ακουμπάει το έδαφος, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να μην ξέρουν αν εκτέλεσαν καλά την προσγείωση ή όχι.

Μάλιστα, η μείωση αυτή έχει οδηγήσει σε κρούσματα κατάθλιψης μεταξύ των πιλότων των ελληνικών εταιρείων, πολλοί από τους οποίους βασίζονται στα χειροκροτήματα των επιβατών για να μπορέσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

«Δεν έχει σημασία αν η προσγείωση είναι κάτι για το οποίο έχεις εκπαιδευτεί και έχεις κάνει χιλιάδες φορές. Αν δεν ακούσεις το χειροκρότημα, είναι σαν να μην το προσγείωσες», λέει ένας πιλότος. Ο ίδιος παραδέχεται ότι από τότε που μειώθηκαν τα χειροκροτήματα, οι προσγειώσεις του δεν είναι τόσο καλές.

«Τα ηχογραφημένα χειροκροτήματα είναι μία λύση, αλλά το πραγματικό χειροκρότημα είναι μια ελληνική παράδοση, όπως το να μιλάς στο κινητό την ώρα της απογείωσης ή να σηκώνεσαι από τη θέση σου το νανοδευτερόλεπτο που προσγειώνεται το αεροπλάνο. Οι παραδόσεις αυτές δεν πρέπει να εκλείψουν.»
http://tovatraxi.com/business/ixografimena-xeirokrotimata-bazoun-oi-ellinikes-etaireies/#.WYHclpdSCUk
loading...
Loading...