10 λόγοι για τους οποίους η Κρήτη πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί πριν την Καταλονία

Καταλονία και αηδίες...

Έχει γίνει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, ο κακός χαμός στην Ισπανία: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας έχει διχάσει τους Ίβηρες σε βαθμό λογικής παράνοιας με το ενδεχόμενο του «εμφυλίου» να μην φαντάζει, πλέον, και τόσο επιστημονική φαντασία.

Επειδή, όμως, ως γνωστόν όταν εμείς διδάσκαμε πολιτισμό οι υπόλοιποι έψαχναν κάποιο δέντρο για ν’ ανέβουν πάνω και να τραφούν με γευστικές μπανάνες, η Ελλαδάρα μας εννοείται πως έχει την δική της… Καταλονία: την Κρήτη.

Το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το δικό του δημοψήφισμα προκειμένου ν’ αποφασιστεί αν θέλει ν’ αποσχιστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα ή όχι και υπάρχουν 10 σοβαροί λόγοι για τους οποίους η απάντηση θα έβγαινε θετική.

Το menshouse έκανε έρευνα εις βάθος στο θέμα και ζήτησε τη βοήθεια του πιο γνωστού κρητικού στην ιστορία μετά τον Καζαντζάκη, τον Ξυλούρη, τον Ελύτη, τον Ψαραντώνη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Θεοτοκόπουλο, τον Μητσοτάκη, τον Μαυρομμάτη, τον Μαχλά και ακόμα 67.241 άτομα: τον Λούκι Λουκ του δημοσιογραφικού κόσμου που «πυροβολεί» Γρήγορες πιο γρήγορα κι από την σκιά του- τον τεράστιο (όχι σε μέγεθος) Μανώλη Γρηγοράκη.
Ιδού, λοιπόν, οι 10 κυριότεροι λόγοι για τους οποίους η Κρήτη πρέπει ν’ ανεξαρτητοποιηθεί:

1) Για να παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΟΦΗ2) Για ν’ ανακηρυχθούν, επιτέλους, προστατευόμενη περιοχή Natura οι χασισοφυτείες της ευρύτερης περιοχής των Ζωνιανών.

3) Για να έχει κάποιες ελπίδες να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

4) Για να γίνει η ρακή το επίσημο ποτό του κράτους και να συνεχίσει να είναι αυτό που είναι εδώ και χρόνια: το τέλειο υποκατάστατο του νερού.

5) Για να μετατραπεί το ΚΡΗΤΗ TV σε δημόσια τηλεόραση και να πληρώνουν οι πολίτες το αντίστοιχο τέλος μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.6) Για να γίνει το «Έβαλε ο Θεός σημάδι παλληκάρι στα Σφακιά» εθνικός ύμνος.

7) Για να γίνει, επιτέλους, η σκοποβολή σε πινακίδα το εθνικό σπορ.

8) Για να μπει το -άκης στην ίδια κατηγορία με το -ιτς στην Σερβία, το -οφ στη Ρωσία και το σκανδιναβικό -σον.

9) Για ν’ αναβαθμιστεί η κρητική διάλεκτος σ’ αυτό που της αξίζει να είναι: διεθνής γλώσσα.

10) Για να γίνει επίσημο έμβλημα της χώρας ο ντάκος.
http://menshouse.gr/epikerotita/60323/10-logi-gia-tous-opious-kriti-prepi-na-anexartitopiithi-prin-tin-katalonia
loading...
Loading...