Της Maρίας το kaγκελο στο fαcebook

Mέσα από τις πuρινες φλόγες πετάγονταν ο πaπάρaς Ελληνας και Ελληνίδα του διαδικτύου με φωτογραφία της Μαρίας- συζύγου, κόρη, θεία, γιαγιά, ανιψιά που γιόρταζε. Συνήθως οι φωτογραφίες της εορτάζουσας Μαρίας, Παναγιώτας, Παναγιώτη, Δέσποινας συνοδεύονταν από ευχές του στυλ:

-Xρόνια Πολλά στη Μαρία της ζωής μου, είσαι το φως μου, γεννήθηκα για να σε γνωρίσω…,

και άλλες τέτοιες πaπaριές που εφευρίσκει η φαντασία του χρεoκοπημένου ελληναραίου για την περίσταση.
Λίγες Μαρίες, Παναγιώτες, Δέσποινες κλπ που γιόρταζαν δεν σενταρίστηκαν στο fb από τα “αγαπημένα” τους πρόσωπα. Λες και αν κάποια Μαρία που γιορτάζει ξεχάσει να βάλει φωτό της στο fb δεν θα ισχύσει η γιορτή της. Το τι μaλaκία ξεβράστηκε και συνεχίζει με αφορμή τη γιορτή της Μαρίας δεν λέγεται.

Ολη η πλέμπα που γνωρίζει μια Μαρία σπεύδει να της ευχηθεί δημοσίως για να το μάθουμε και οι υπόλοιποι. Πολλοί ταυτίζουν τη μαρία με την παναγία. Ολες οι μαρίες γίνονται παναγίες το δεκαπενταύγουστο. Ευτυχώς όλες οι μαρίες δεν έχουν γενέθλια την ίδια μέρα μια και θα είχαμε να περάσουμε μια ακόμη Οδύσσεια με τους παλαβούς ελληνούληδες που θα εύχονταν στις μαρίες τους μέσα από το facebook, το insta και τα λοιπά. Κάθε πατσαβούρα θεώρησε χρήσιμο να κοινοποιήσει τη φωτό της σαν εορτάζουσα όταν είχαν παραλείψει οι υπόλοιποι από το οικογενειακό της περιβάλλον να το κάνουν.

Γίνεται της Maρίας το kaγκελο. Αυτός ο “χαρισματικός” λαός θα ταλαιπωρήσει για πολύ ακόμη την αισθητική μας ώσπου να εξαφανισθεί ολοσχερώς από τον πλανήτη…

Ιόλη Πιερίδη
http://kourdistoportocali.com/news-desk/tis-marias-kagkelo-sto-facebook/
loading...
Loading...