Πρωτοφανές περιστατικό: 20χρονος έμεινε έγκυος και είναι στον 4ο μήνα της κύησης


Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύπτει η εφημερίδα Sun. Ένας εικοσάχρονος από τη Βρετανία έμεινε έγκυος και διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης του. Ο λόγος για τον Χέιντεν Κρος. Ο Χέιντεν γεννήθηκε γυναίκα αλλά αποφάσισε να κάνει αλλαγή φύλου.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, σκέφτηκε πως καλό είναι να δοκιμάσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί
Ο Χέιντεν Κρος εξηγεί στην εφημερίδα Sun: «Τον Σεπτέμβριο βρήκα στο Facebook έναν δωρητή σπέρματος. Ήρθε στο σπίτι μου φέρνοντας το σπέρμα του σε ένα δοχείο και το πέρασα με σύριγγα. Δεν  είχα χρήματα να πληρώσω την κλινική. Δεν γνωρίζω το όνομα του δωρητή. Από όσο μου είπε κάνει τις δωρεές για να βοηθήσει κόσμο. Η διαδικασία πέτυχε σε μένα από την πρώτη κιόλας φορά. Είμαι πολύ τυχερός»


Η περίπτωση του 20χρονου Χέιντεν Κρος κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Ένα πρωτοφανές περιστατικό για το οποίο ζητήσαμε την άποψη του ψυχιάτρου Δρ. Γεώργιου Φλώρου. "Συνήθως στα περιστατικά αλλαγής φύλου και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει το κράτος να αναλάβει ένα μέρος του κόστους, πρέπει να υπάρχει ψυχιατρική εκτίμηση από τους ειδικούς πριν την επέμβαση. Και αυτό όχι μόνο για λόγους κόστους αλλά κυρίως για να διαπιστώθεί αν όντως το άτομο που θέλει να κάνει την αλλαγή, ανήκει ψυχολογικά στο άλλο φύλο. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν αλλαγή φύλου και έπειτα το μετάνιωσαν, ζώντας πολύ άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις και με πολύ αρνητικές συνέπειες για όλη τους τη ζωή. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ένα παιδί που θα έρθει στον κόσμο και θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. 
Αποτέλεσμα εικόνας για φλώρος Γεωργιος
"Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται μια πολύ ευάλωτη προσωπικότητα και θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να έχει την επιμέλεια του παιδιού ή όχι. Ήταν συνειδητή πράξη ή απλά έγινε για να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον του κόσμου επάνω του; Η προσωπικότητα αυτή μοιάζει να είναι προβληματική και αυτό δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά του αλλά με τη διαδικασία που ακολούθησε, το να αναζητήσει δηλαδή δωρητή μέσα από το facebook ενώ δεν είχε ολοκληρώσει καν την αλλαγή φύλου", τονίζει ο Δρ. Φλώρος. 
-Ποιο είναι το υποστηρικτικό περιβάλλον που είναι καλό να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις; Πόσο σημαντική είναι η στήριξη από την οικογένεια και από τους φίλους; 
"Το οικογενειακό περιβάλλον είναι ο σημαντικότερος θετικός (ή αρνητικός) παράγοντας σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως να μην είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρεται τίποτα για την οικογένεια σε αυτό το παράδειγμα. Εφόσον υπάρχει υποστήριξη από την οικογένεια αυτό αφενός είναι και μια ένδειξη ότι η απόφαση είναι αιτιολογημενη και όχι επιπόλαια, αφετέρου δίνει και μια ασπίδα προστασίας έναντι κακοβουλων. Βέβαια δεν σημαίνει κατ'αναγκη ότι η διαφωνία της οικογένειας συνεπάγεται ότι η απόφαση είναι λάθος. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα άτομα LGBT οδηγούνται σε ψυχολόγο / ψυχίατρο με το αίτημα ο γιατρός να τα "κάνει καλά" ή "να τα βάλει μυαλό".
-Και ο δωρητής που χαρίζει το σπέρμα του για ... να βοηθήσει κόσμο, τι προσωπικότητα είναι; Πώς θα ερμηνεύατε τη συμπεριφορά του; 
 
Ο δωρητης επίσης είναι μια σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης, υπάρχουν βέβαια δωρητες σε κλινικές όπου υπάρχει και μια διασφάλιση ότι η λήπτρια είναι όντως σε θέση και έχει τη δυνατότητα, ψυχολογικά και βιολογικά, να κυοφορησει.
Εδώ έχουμε ένα άτομο που ενδιαφέρεται μόνο σε ένα εγωκεντρικο επίπεδο, πρωτόγονο αν θέλετε, θυμίζει έντονα και τις αιτιασεις διαταραγμένων ψυχικά ατόμων με ψυχικες εμμονές και παραληρητικές ιδέες ότι οι ίδιοι θα ζουν για πάντα μέσα από το παιδί. 
 Ο Χέιντεν Κρος φαίνεται να είναι ενθουσιασμένος με την επιλογή του. Στον τέταρτο μήνα της εγυμοσύνης σκέφτεται πια πως πρέπει να βρει δουλειά μελλοντικά για να μπορεί να προσφέρει ό, τι χρειάζεται στο παιδί του το οποίο θα ήθελε να είναι αγόρι. «Έτσι θα μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο μαζί του, να πάμε για ράγκμπι »,τονίζοντας πως το να μεγαλώνεις κορίτσι είναι πολύ πιο δύσκολο...
A selfie Hayden uploaded to Facebook
AdTech Ad
Loading...